Thursday, December 30, 2010

Study Table For Qaseh

Dah lama papa dok citer nak belikan qaseh meja study. Sian papa tgk kat anak dara dia ni, meniarap kat lantai jerr.. Ada meja kecik tue, tapi maybe dia tak selesa.. Gi care4, ada meja budak2 tue, tapi klu beli yg tue maybe pakai kejap jerr..
So, hari tu pegi kedai kat area mydin P14, kedai papa mula2 tgk meja study tue. Leh udjust ketinggiannye, dan agak kukuh. Mama ngan papa pun siap leh duduk lagi kat kerusi.
klu beli yg plastik tu mama nak duduk pun tak confident.. hehehe

Terus je papa kata nak beli, mama pun suke. qaseh apetah lagi.. Balik umah punye la lama papa dok pasang set study nie. 2 jam baru complete meja qaseh nie.
So...
Ni la study table qaseh tue..


Lepas ni anak mama kene la belajar pandai2 k, sbb dah ade study table sendiri.

Wednesday, December 29, 2010

Ada Gaya Reporter Kan??

Anak mama ni klu bab dpt buku ker.. kertas kee.. mula la. Ni la aktiviti pagi2, sblm pi taska dia, kene pi opis mama dulu. Mula la usik brg2 mama kat atas meja. Ubah keychain mama kat partition nie.. Sbb dah biase.. kawan2 opis pun suke melayan. Time mama amik gambar ni kusyuk je dok tulis buku kecik mama tuee...

Tah ape ditulisnye tah.. Tapi bile tgk2 cam ade gaya reporter lak.. hehehe..

Monday, December 27, 2010

Fun Fair Time kat Teluk Intan..

Pic ni amik time balik teluk intan awal bulan lepas. Lambat betul nak upload kat sini.. mood maleh.. asik join contest jerrr . Mmg tak rancang pun nak pi fun fair nie. Kebetulan time nak balik ikut highway tu nmpk fun fair kat area stadium shah alam tue.. cam meriah jerrr... terus teringat ade tak lagi fun fair kat kampung papa nie. Papa kate klu ade papa bwk.. heheheh..
Kitorang balik ni sbb ramai2 nak amik injection tuk umrah tahun dpn. Harap2 semuanya berjalan lancar.. Sib baik qaseh tak nangis lama sgt.. dia nangis sbb dia takut katenye.. Nangis kejap jerrr.. anak mama kan kuat.
So, ni gambar time ke fun fair tue.. Takde la best sgt.. peralatan pun cam tak berapa confident je aku tgk. Tapi ramai yg org dtg. termasuk la kitorang.. ngabehkan duit betul...

Ni je dia nak naik. Naik cawan sbb mama pun naik naik. Lawak tul naik cawan nie.. lama betul pusingnye.. sib baik tak pening..

Pokcik2 ngan makcu qaseh main kat sini jerrr..

Papa mencuba nasib.. tapi tak dpt ape pun. Dart je la yg dpt hadiah.. keychain...

Pastu kitorang naik yg pusing2 tue.. Saja je sebelum balik.. Qaseh mula2 relaks lagi.. pas dengar bunyi rimau kat umah hantu terus dok rapat2 kat papa...

Sblm balik, qaseh ajak naik ketapi... so, terjebakla mama naik sekali...

Friday, December 17, 2010

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

Join GA ni sebab di tag oleh alycia.



Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh
Itsy Bitsy Secrets

Agak teruja gak bile tgk hadiah2 nye..

Dan inilah hadiah-hadiahnya:


Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Kedua:
Island Waters Body Mist + Telekung Travel

Hadiah Ketiga: Telekung Travel

Tarikh tutup: 6 Januari 2011

Aku dah follow blog "Mama Kembar 3" DAN "Itsy Bitsy Secrets".

Pastu kene tag 3 org. Antaranya :
Orked
adYna
mizz-siti

Jom yg lain2 join sekali..

Wednesday, December 15, 2010

Contest Banyaknye Selipar Anakku

Contest nie aku join sbb aku tau anak aku mmg byk selipar ngan kasut kat umah tue. Sebelum citer bab selipar kasut anak aku, aku citer pasal penganjur dulu. Dianjurkan oleh Puan Orked. detal pasal contest ni leh klik SINI.



Dalam tak sedar rupenya dari dia takleh jalan sampai la skrg umurnye 3 tahun, byk betul kasut n selipar anak dara aku sorang nie. Rasenya ade 2 3 pasang lagi, tapi tak sure aku letak dlm kotak mane. Agak2 korang berapa pasang kasut dia ade..
jeng..jeng..jeng...
;
;
;
;
;
;
;
;
;


tadaaaa......
kasut yg masih dlm simpanan dan berjaya aku rakamkan.. ada 22 pasang termasuk 2 kasut dlm umah.. aci tak??
Belah atas semuanye dah tak boleh pakai dah.. sbb dah kecik, kasut time umur 0-1 tahun.
Yang belah bawah kebanyakannye dia masih pakai. Ikut la nak pegi destinasi mane.. nak jalan2 kasut nie.. nak pegi umah org kasut ini.. nak pegi lasak2 kasut yg ini.. nak pegi mandi mande.. kasut yg ini pulak.. hahahaha...

Qaseh sibuk nak enterprem ngan kasut2 dia gak.. siap reben di baju. kekeke.. Kebetulan time nie papa balik, ape lagi, ayat yg kuar "byk nye kasut qaseh mama.. yg papa tak pernah tgk pun ade.. dah mcm kedai kasut bundle lak yerr.." hehehehe..

Detail anak seperti di bawah :
Nama anak : Nur Qaseh Ramadhan bt Nor Aidil Khadri
Umur : 3 tahun
Saiz Selipar Sekarang : tak pasti.. saiz 5 budak kot.(slalu test dulu)
Tinggal dimana : Di Putrajaya.

Kebanyakan kasut n selipar yg dia ade ni aku beli. Tapi ade gak prezent dari keluarga n kawan. Kalau nak tau sblm aku kawin dulu.. hobi aku mmg suke beli kasut ngan beg. Pakai ke idak lain cerita, yg pasti asal cantik mesti nak beli.. tapi pakainye tetap brg yg lama.. heheheh.. Bile dah kawin beli tuk anak pulak.. cantik tgk anak pakai kasut cantik2 nie..
Dlm byk2 ni aku suke kasut yg dibeli oleh mak mertua aka opah qaseh. Sebabnye nampak voge gitu.. ade la pakai sekali.. rasenye klu naik kuda pakai ni baru nampak mabelas gitu kan.. :)

Sekian je citer pasal kasut n selipar qaseh...

Fenomena Cik Shida..

Aku sebenarnye tak kenal sgt sape dia nie. Tapi kat fb byk kwn2 share youtube video cik shida nie. Satu pun aku tak pernah nak tgk. Tapi ade satu hari tu aku terbace 1 blog tulis pasal cik shida nie. Bile aku tanye pokcik google, ramai sebenarnye org bercerita pasal cik shida nie.
Dia seorang cikgu mengajar di perak. dgr slang pun dah tau org perak . Bila search di youtube, rupenye byk video yg cik shida nie buat. Kebanyakannye miming.. ada gak dia menari Aku nak kate suke, takde la suke, nak kate tak suke, ade gak yg aku suke. Agak lucu gaya yg cik shida ni buat.
Dlm byk2 video dia, aku suke video ni jerr.. Punye la kitorang 3 beranak gelak time tgk video ni kat umah hari tue.
Pagi2 tadi dlm kete ke opis, aku dgr lagu nie, tue sbb aku buat entry pasal cik shida ni. Video ni aku download dari youtube..

video

Masing2 ade pandangan masing2. Harap klu nak komen, jgn la sampai mengutuk cik shida nie. Kalau nak tegur takpe.. :)
Pada aku, maybe dia ade kisah disebalik dia buat video2 nie dan ok tak klu aku ckp cik shida ni kreatif dan berani.. Klu aku buat video sendiri, nak tgk sendiri pun belum tentu aku mahuuu.. hehehe...

p/s : klu cik shida terbaca entry nie.. saya rase gaya miming je dah cukup menarik dan best.. sbb cik shida pandai buat muka yg berbagai2. takyah menari, sbb klu part menari je cam kureng sikit hasilnye.. ok..

Monday, December 13, 2010

For The Rest Of My Life

Aku suke sgt lagu nie. Dinyanyikan oleh Maher Zain. Lagu dia kebanyakan mmg menyentuh perasaan. Slalu dengar lagu nie..
Hari ahad kat umah mak, hubby tetiba tujukan lagu ni buat aku.. Sronok sgt, sbb slalu tanye dia, papa taknak bagi lagu ni kat mama ker.. tapi papa diam jerr.. huhuuu...
Tapi hari tu dia tgk video maher zain, baru la dia bagi lagu ni kat aku...
Thankz to you.. I love you 2..

video

Video ni aku download dari youtube..

Saturday, December 11, 2010

♥☺ Awards From Eb ☺♥

Thankz to eb sbb sudi bagi awards nie..



Moga ukhwah kite lebih erat lps nie..

Friday, December 10, 2010

Berendam Di Awal Muharam 1432h

Tak plan pun aktiviti berendam nie. Petang isnin tu tanye papa nak pi mane cuti, bwk qaseh mandi2 kat pool P9 je laa.. Papa ckp papa pun nak mandi gak.. jadinye pegi kebun je la.. Aku pun dah lama tak mandi sungai. Terus sms kakak2 ajak pegi.. Kitorang memang suke aktiviti kelah2 nie.. Kebetulan ramai kat umah mak. Kak ina pun ade ngan kawan dia. Jadinye set sblm 10 sampai. tapi dah diorg suh aku masak, lambat la sikit.. tapi before 11 aku sampai. hehehe..
Sampai2 budak2 ni dah main air dah... Tmpt ni sebenarnye kebun mak aku, ada sungai sekali di hulu langat.

Tak sejuk ke aini ngan qayyim tak pakai baju..
Aku pun ape lagi.. dah siap bentang2 makanan semua, join la diorg sekali ngan qaseh.
Seeejuuukkkk betoiii airnyeee...

Gaya abg ngah.. excited nak potong rumput.

Yang tak mandi..makan dulu. Selalu potluck laa.. Tapi hari tu aku ngan mak je masak. aku masak bihun penat tul, sbb kuali kecik, jadinye 3 kali round masak. Mak masak nasi lemak. Kak long bwk perkakasan.. Yg lain bwk diri.. Air cam biase mmg wajib aku bwk..

Papa sibuk susun batu nak bagi air tinggi sikit.

Qaseh kali ni baru la mandi tanpa air mate. Tapi dia memang taknak jejak kaki dlm sungai tue. Dirty katenye..ada pasir. Nnt kotor kaki qaseh.. adoii la anak mama nie.. Jadinye berkepit je laa.. tue pun kejap aku suh duk atas batu.. hehehe..

budak2 yg mmg suke mandi sungai.. Nie semua anak2 buah aku. Ada lagi yg tak dtg, sbb masing2 ade hal.

Agak2 korang ape yg diorg tgk tue??

Papa menung sambil melihat hasil kerja menyusun batu. kekeke.. jgn marah papa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...