Friday, October 29, 2010

Qaseh Demam...

Balik dari sekolah hari selasa tu aku dah rase kepala dia panas.. tak macam biasa laa.. Tapi alhamdulillah dia ok.. main cam biase jerr.. Cuma dia ckp dia sejuk.. Aku pakai kan la dia baju sejuk kat umah smpi la tido mlm tue.. Sibuk main ngan bear dia.. suh letak kat belakang..

Pagi dlm kul 3 tue, rase dia panas lain macam jerr.. So, tutup aircond..pakai kipas biase.. Anak mama demam laa... Pagi takde la gi keje.. jaga qaseh kat umah. Demam panas betul, tapi kaki ngan tangan sejuk beku.. Tue yg buat aku risau tue... Sekali amik tu 39.6.. so, cpt2 bukak baju.. basahkan badan ngan kepala dia. Dia bila demam camni mula la akan merengek ckp sejuk2.. ubat mmg ontime je time nie. Moga anak mama cepat sembuh yerr...

Kalau ikut, mmg doc tak kasi selubung.. tapi aku buat camnie sbb nak sekatakan panas dia.. Bila dia kuar peluh sikit, baru la kaki tangan dia akan panas cam badan n kepala dia..

Ptg, suh papa belikan ketam. Buat sup ketam bagi qaseh minum. Ketamnye papa yg makan.. Aku tak makan ketam.. :p

Cepat sihat ye sayang.. Cuti mama tinggal sikit.. Klu qaseh sihat, leh pegi school.. mama leh pegi work..

Sunday, October 17, 2010

My First Car AU 801


Qaseh dah lama suh belikan kereta.. Mama papa janji tahun ni time birthday qaseh leh belikan qaseh kete..
So, seperti yg dijanjikan, ni la kete pertama qaseh.. hadiah dari mama ngan papa yerr...
Susah gak nak cari kereta yg sesuai.. besar n cantik utk dia.. Dekat 2 minggu baru jumpe.. Sebelum tu siap ke semenyih lagi mencari kete2 kecik nie.. Papa sibuk tanye macam2 kat adik kedai tue..

Yg besar tu transformers..cam boy la pulak. Car lagi satu tu kecik la pulak. So, adik tu suh pegi kat HQ dia kat subang. So, minggu dpnnye kitorang pegi la pulak kat HQ kedai nie... Macam2 jenis kete ade.. Qaseh pun mcm2 la nak test.. naik moto laa.. Moto ni cantik sgt.. aku lak yg berkenan..

Last2 qaseh ckp dia nak car jugak.. So, nie la first car qaseh.. Hadiah dari mama n papa yerr.. Kereta ni agak besar gak utk dia. Siap boleh duduk kat bwk tmpt kaki tue. Ada gear depan belakang.. dia leh drive dan papa pun leh control tuk dia.
Esoknye saje bawak dia main kete kat dataran tepi JPM tue.. sonok la dia..


video

Sunday, October 10, 2010

Celebrate Birthday Papa 2010 Part 2

Saje supprise kan papa beli kek. Nak sambut ber-3 cam tak best, jadinye hari minggu tu balik umah mak. Potong kek kat sane je laa.. Ramai sikit org..



For my lovely husband..
1. Selamat Hari Lahir yang ke-30.
2. Hope abang success ngan segala kerja yang abang buat.
3. Moga tabah dgn segala dugaan kerja..
4. Jgn tension2 selalu.. nnt klu sakit2 ayang yang risau..
5. Moga menjadi kawan+kekasih+teman+suami+ayah yang terbaik..
6. Thankz sbb selalu ada di sisi ayang...
7. Love u till the end.. lillahi taala.. :D



Saturday, October 09, 2010

Celebrate Birthday Papa 2010

Birthday papa yg ke 30 thn 2010 jatuh hari sabtu. Hari jumaat tu aku dah booking tiket wayang, saje nak bwk qaseh pi tgk wayang. Kira first time qaseh tgk wayang dan aku lepas 3 tahun lebih, ni la baru aku tgk wayang balik. wahhh..lama gile tak masuk wayang pas dpt qaseh..
Pagi2 sabtu tu masing2 excited pi alamanda. Aku booking citer sammy adventures jerr.. So, gaya anak dara sblm masuk wayang..


Sibuk nak bergambar ngan bear pulak..

Pastu jalan2 kat alamanda jap. Time ni tah ngape dtg pulak berani nak naik kuda pusing nie. Selalu menjerit2 takmo naik.. "kuda ade gigi..nnt kuda gigit qaseh..." itu je laa cakapnye...

Saje jalan2 satu hari. Balik umah kejap je semayang maghrib. Pastu kuar balik.. Saje test makan kat menara putrajaya.. menara kerr????


Cantik la tgk pemandangan dari cafe nie. Makanan agak mahal jugak.. tapi boleh la tahan..

Gaya papa n qaseh.. Qaseh sibuk nak letak pipi kat meja..

Sebelum balik bergambar dulu kejap..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...