Monday, April 13, 2009

Gambar-gambar Qaseh..

Sekarang nie dah makin besar anak dara aku sorang nie haa.. Tah ngape sronok lak amik gambor dia. Dia lak mule la buat muka macam-macam. hehehehe..kalau nengok sorang-sorang aku mesti gelak.. Bersyukur sangat-sangat dikurniakan anak yang comel..bijak..pandai dan manjer... Nanti bile ade adik aku tak tau la cemane...
Yang aku perasan, dia selalunye nak aku ade ngan dia. Maybe sebab aku selalu ngan dia..pergi ngan balik keje ngan dia.. Buat kawan gado2 kat umah pun berdua jerr.. Even hubby ade main ngan dia pun..paling lama 10 minit..pastu klu tak panggil mama..mama..dia akan cari aku kat dapur. Mule la tarik baju aku..mintak nak dukong.. Kalau tak layan..ponggah-ponggah tupperware kat rak pinggan mangkuk..yang paling geram bile dia gegar kan rak tue. Dah nak terbalik rak mama tue yang...
Kalau tak itu, dok bukak tutup pintu kabinet dapor..asal ade tupperware yg dia bleh anggkat, dia kuarkan la bagi sepah dapor yg memang kecik tue.. panjat kerusi kecik nak nengok aku masak ape. Dah macam-macam akal nye. Ade je kejenye..
Lagi satu time nak tido..klu hubby yg tidokan..alamat hubby la yg tido dulu.. hehehehe.. Qaseh still nak aku jugak yg susukan dia..dok baring2 belai rambut dia..baru la dia nak tutup mate tido, kalau tidak, mula la dok lompat-lompat atas katil..tutup bukak kipas. Dia nie aku perati cukup suka onkan mane-mane suis yang dia jumpe. Ape yang syoknye tah.. Bile kite tutup..esok-esok, tengok2 suis tue dah ber on balik. Dah keje aku lak selalu sebelum tido..gi check suis mane yang ber on..


Gaya mengira dan cara nak solat...


Baju yang dijahit sendiri oleh opahnye. Banyak mak hubby jahit..ade la 7-8 helai.. Macam-macam design ade.. Comel-comel belake...




Wednesday, April 01, 2009

Celebrate Birthday abah....

Lepas dah nengok belon panas tue semua lepak kat umah aku. Bagi kunci kat kak ngah suh dia balik dulu..sebab nak gi beli kek untuk celebrate birthday abah.. Sib baik ade kek yg sesuai kat Bakked Cottege, beli yg sederhana je..sebab tak ramai yg ade kat umah. Sampai kat umah..rehat2 jap. Meja nak letak kek pun dibuatnye main dulu.. Macam-macam anak mama nie laa..


Qaseh nengok ape bawah tue yangg...



So, nie la kek yg kitorang beli tue.. Hepi birthday abah....



Abah bergambar dengan cucu-cucunye. Tak lengkap lagi 11 orang, tapi nie pun dah buat atuk ngan uwannye pening...hehehehe. Yang kelakarnye time nak potong kek.. tak abis nyanyi lagi abah dah tiup lilin tue. kekekeke..punye la riuh rendah umah bergelak ketawa.. Kelakor la abah nie...





video

Belloon Fiesta Putrajaya 2009


Waaa....kali nie excited ajak mak abah kak ngah ngan abg boy dtg putrajaya nengok belon panas. Kalau dari umah aku pun leh nengok, tapi petang tue saje ajak diorg..ingatkan nak cube naik belon panas tue..tapi..ramai nye org.. last2 nengok kat bawah je laa...


Qaseh pun naik la cam belon..papa angkat yerr.... Tinggi nye diaaaaa..



Last sebelum balik..posing satu family...



Yang nie pulak gambar ambik dari umah..heheheh..lagi clear gambarnye..



Belon nie dah macam nak landing atas umah org la pulak....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...