Tuesday, August 25, 2009

Mama...jom pi taman....

Sekarang qaseh dah pandai cakap..mengira 1 - 10 (tue pun slalu start dari 2, pastu no 5 ilang tah kemane..) Kalau balik dari opis, aku kene park jauh2 sikit, jgn bagi dia nampak taman permainan kat bawah tue, klu idak..kene bawak dia ke taman dulu laa... Jom nengok qaseh main gelongsor..


Ape nengok tue..


Siap baring-baring lagi.. Punye la seronok anak mama nie...


Time paling susah time nak pujuk dia balik umah..cam biase...nanakkk....nanaaaakkk... tamannnn...nak ainnnn.... Mesti dia taknak balik nyerr.. Kene dukung. So, kene la pujuk2 dulu..nengok kapal terbang..burung..baru ok. Hari ni mama ade beli baju ngan telekung untuk anak mama nie tau.. Lepas mandi cube baju baru dulu.. hehehehe..comel.. nampak keayuannyee... pas pakai terus dia cakap .. " ame mamaaa..." (sama cam mama, aku biase kat umah pakai baju cenggini je..senang.. :D )


Pastu time maghrib cam biase, sibuk nak sembahyang sekali. Aku pun ade belikan dia telekung, saje bagi dia pakai..takde la dia ganggu. papa dia pun blum balik. So, aku bentang sejadah kecik sebelah aku..pastu pakaikan dia telekung baru nie haa..


Semoga anak mama menjadi anak yg solehah k.. Aminnnnn....

1 comment:

cikhuhu said...

alalalala tomeinye dia.....
geram aku tgk sehh =D rase nk geget2 je aceh,,,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...