Thursday, August 27, 2009

Majlis Perkahwinan Anas dan Mas..

Hubby dapat kad jemputan kahwin dari member lama dia..anas. Disebabkan dia nie datang time kenduri kitorang kat kl n perak, rasenye wajib la kitorang datang majlis dia pulak. Kebetulan pulak sabtu tue hubby cuti, hari jumaat dia amik cuti, sambil ke kedah bleh gak balik umah mak kat perak. Bertolak dari Putrajaya hari jumaat, sampai teluk intan petang, sempat gak la qaseh main-main ngan opah ngan atuk dia dulu.
Sabtu pagi tue kitorang gerak dari teluk intan ke kedah, tempatnye kat Kota Sarang Semut. First time aku sampai sane. Jauh gak perjalanannye..dah la hujan sepanjang jalan. Sesak time kat penang la, biasenye memang sesak je kat situ, tapi hari tue sesak disebabkan org repair jalan. Ade la dalam 3 km jauhnye. Sib baik qaseh takde meragam, dok dalam kete main2 je ngan aku.
Sampai sane dlm kul 3, tue pun hujan renyai2 lagi.. yang best sebab nengok sawah pagi menghijau. Dah lama tak menikmati keindahan kampung cenggitu.. ehh..bukan selama nie pun memang tak dok kat kampung ape.. hehehehe . So, nie la antara gambar sawah yg diambil. qaseh pun cam excited2..kalau perasan cube nengok langit time tue. Tanda hujan blum puas turun lagi.. :D



waaa....cantiknye kan mama...


Gaya seoarang pemandu cemerlang. Tengah mencari tempat parking..penuh sepanjang2 jalan..dah la ujan. Teringat lak time kenduri kawin kitorang..cenggitu la ujannye, lebat kemain.



Sempat amik gambar banner perkahwinan anas. Semoga berkekalan ke akhir hayat k..


Sebelum balik sempat lak singgah bank, betul2 nampak pemandangan gunung jerai. Cantik..berkabus-kabus.. sejuk jerr... Sampai gak ke sini kite kan papa..


On the way balik, terasa nak singgah ke Taiping, tempat first time kenal ngan hubby.


Chewah.. memula ingat nak sewa hotel, pastu baru teringat member papa abg rosli kat sane, then singgah bermalam kat umah dia je laa. Dia pun ajak tido umah dia, so..malam dia bawak kitorang makan kat simpang. Pagi teu jalan-jalan dulu la sebelum balik teluk intan. Dah macam-macam ade kat taiping sekarang. Dulu mane ade tesco, giant, mall semua..sekarang nie dah macam-macam ade. Bowling pun ade. Sib baik gak laa..klu time dulu dah ade..abis la duit mara buat shooping jerr.. :D



Time nie dah acara berebut camera pulak.. heheheh..dia pun sibuk nak tangkap gambar.


Sambung balik..nie gambar kat lake garden. Teringat lak time study kat sini, pastu monyet2 datang nak study gak. hahahaha.. Banyak monyet2 liar kat area nie.. tapi tak sempat snap sebab papa laju sgt bawak kete. Ni pun amik dlm kete je nie. Nak balik cepat katenya.


Ni dulu pawagam kat taiping yang kitorang selalu pegi. Sekarang nie dah jadi kedai perabot dah..


Sebelum balik, singgah gak la tempat aku amik Dip kat taiping nie. Dulu ade kolej CITI kat sini, la nie dah tutup dah bangunan tue.

Lepas amik gambar, kitorang gi makan kat kedai nasi ayam favourite kitorang kat Wakaf, kedai betul2 sebelah kolej kitorang. Ingat lagi makcik tue kat aku ngan hubby..biase la kan.. Belangkas la katekan. hahahaha... :D

1 comment:

[™محد زولفکر] Zulfakar said...

Ha ha ha...
Kolej CITI...
Kenangan silam...
Nasib Baik la sempat dapat DIPLOMA kalau tak hancus semua pinjaman MARA...
BIDI... Ko masih hutang aku...
Jumpa di PADANG... Huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...