Thursday, November 06, 2008

Ke Taman Burung, Tasik Perdana..

Pagi nie awal kul 6 lebih qaseh dah bangun..cam tau2 je nak bawak dia jalan2 ke Taman Burung. Lepas dah siap2 semua, gerakla kitorang ke Taman Burung..dekat Taman Tasik Perdana. Lama dah tak kesana..seingat aku la last aku ke sane time form 5 dulu. Kat situ bukan aje taman burung, taman rama-rama ade, taman orkid ade, tasik pun ade. Ramai dah org parking tepi-tepi jalan tue, diorg berjoging kot. Budak2 rombongan sekolah pun ramai. Nasib ade parking kat entrance masuk taman tue. Banyak gak amik gambor..tapi nie je la yg bleh dimasukkan. Yang lelain nati try masuk fotopages... (aduuhhh..lamanye tak update fotopages akuu...)

Punye berani dia nak dekat ngan burung2 tue. Aku lak yang takut..
Sempat gak la berposing ngan burung kakak tua. yang sekor tue namanye Nonie... Papa lak sibuk nak bergambor ngan burung2 tue.. buat kenangan katanye..Tapi baru org tue letak atas lengan dah takut pulak.. Nasib baik la kejap jerr...
Rupenye besar jugak nak round satu taman tue. Last2 dah letih..papa pun ajak balik. Takde la nengok Bird Show. Kalau ikut schedule kul 12, tapi malas nak tunggu.. qaseh pun cam dah tak heran nengok burung. hehehehe..banyak benor.. tapi sronok..sebab banyak jenis burung ade kat sane..burung unta pun ade.. Next aktiviti..nak bawak dia pi zoo pulak.. :)


2 comments:

bluefroggie said...

toni... mcm sedara plak yang merah atas kepala ko tu kan? same je kale... :p ehehheh

acik alin said...

aceh....
meh acik kokong meh...
kokong bawak lari..!!!
keh3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...